ABC

In dit A-B-C vind je alle relevante informatie voor de Marikenloop.

Aanvang

De aanvang van het dagje Marikenloop is om 10.00 uur met de opening van het festivalterrein. Vanaf die tijd zijn er al workshops, food, muziek etc. Voor de starttijden van de verschillende afstanden, kijk bij Starttijden verderop in dit ABC.

Afstanden

Je kunt kiezen uit drie afstanden: 5 of 10 kilometer was er altijd al. Vorig jaar was er voor het eerst een 7,5 km. Kijk ook bij parcoursen.

Annuleren

Als je je hebt ingeschreven en je kunt onverhoopt toch niet deelnemen, dan kun je annuleren via een email naar maarten.krol@marikenloop.nl. Lees de annuleringsvoorwaarden.

Bedrijvenloop

Je kunt de Marikenloop ook in een team lopen. Net zoals de afgelopen jaren is er namelijk ook dit jaar weer een bedrijvenloop.  Klik hier voor meer informatie.

Buitenlandse deelneemsters

Buitenlandse deelneemsters krijgen hun deelnemerspakket niet toegestuurd. Ze moeten dit ophalen op zondag 27 mei op het Marikenloopterrein. 

Bus - gratis voor regioloopsters

Loopsters uit de regio Arnhem-Nijmegen* reizen gratis met de lijnbus naar Nijmegen. Op vertoon van je startnummer reis je met Breng naar Nijmegen en terug. Omdat Breng graag wil weten op hoeveel lopers ze mogen rekenen en om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd aan de start staat, vragen wij je uiterlijk vrijdag 25 mei een mailtje te sturen naar 7heuvel@connexxion.nl met vermelding van de plaats waar je in de bus stapt. Supporters kunnen voor € 3,- naar Nijmegen en terug reizen. Daarvoor hebben zij een speciaal buskaartje nodig dat alleen digitaal verkrijgbaar is op www.ervaarhetov.nl.


De regio Arnhem-Nijmegen is het gebied dat begrensd wordt door Wageningen – Arnhem – Dieren–Doesburg - Tolkamer - Millingen a/d Rijn – Milsbeek– Grave – Druten – Wageningen. Kijk voor vertrektijden van de bus op www.9292.nl; schakel bij “extra reisopties” het vinkje trein uit, anders krijg je misschien een reisadvies met de trein en daar is deze actie niet geldig.

Categorieën

De uitslag wordt opgemaakt in categorieën op basis van de leeftijd op 27 mei. De categorieën zijn: vrouwen senioren t/m 34 jaar, gevolgd door de vrouwen masters per 5 jaar. De laatste categorie is V75. Er is ook een aparte categorie voor vrouwen tot 19 jaar.

Contactgegevens

Klik hier voor onze contactgegevens.

 

Drank onderweg en na afloop

Op alle afstanden is er onderweg een drankpost ingericht. Na de finish is er voor alle loopsters Bar le Duc beschikbaar.

Duurzaamheid

De Marikenloop zal zoveel mogelijk op duurzame wijze georganiseerd worden.  Lees meer onder duurzaamheid.

Eigen Vervoerstoeslag

De organisatie van de Marikenloop is het aan haar stand verplicht om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. Daarom betaalt iedereen die buiten de regio Nijmegen woont en geen gebruik maakt van het aantrekkelijke openbaar vervoer-arrangement een eigenvervoer-toeslag van € 5,-.

Binnen de regio Nijmegen vallen adressen met de volgende postcodes:

  • 4040- 4043
  • 5340- 5476
  • 5820- 5856
  • 6500- 6621
  • 6626- 6691
  • 6800- 6957
  • 6986- 6994

Facebook

Uiteraard heeft de Marikenloop een eigen Facebookpagina. Bezoek deze pagina en like ons! Op de facebookpagina vind je regelmatig nieuwtjes en leuke acties.

Foto's

Na afloop van de Marikenloop kun je via de uitslagen je eigen actiefoto gratis downloaden.

Inschrijven

De inschrijving voor de Marikenloop 2018 is geopend.

Mailpost

Als je je hebt ingeschreven, krijg je van ons af en toe mailpost (digitale nieuwsbrief) met daarin informatie over de Marikenloop en aanverwante zaken.

Medaille

Bij de inschrijfprijs hoort een medaille. Als je echter geen prijs stelt op een medaille van de Marikenloop, kun je dat bij je inschrijving aangeven. Als je geen medaille wil, krijg je een korting van € 1,50.

Medaille graveren

Na afloop kun je bij de stand van Winterman Sport je medaille (aan de achterkant) laten graveren met je naam en prestatie. Dit gaat razendsnel en je kunt hiervoor al bij je inschrijving op intekenen. Graveren kost € 6,-. als je je hiervoor van tevoren aanmeldt. Als je op de dag zelf besluit om alsnog je medaille te laten graveren, kost dat € 8,-.

Medische hulpverlening

Bij een sportevenement is er wel eens sprake van blessures, ongelukken of groter medisch ongemak. De Stichting Zevenheuvelenloop heeft een uitgebreid netwerk van medische dienstverlening. De vele EHBO' ers van het Rode Kruis Nijmegen zorgen ervoor dat de medische zorg zo optimaal mogelijk verloopt. Voor de veiligheid van de loopsters wordt er gebruik gemaakt van AED's (Automatische Externe Defibrilator).

Omkleedgelegenheid

Er zijn omkleedgelegenheden ingericht in het park. Voor de bedrijvenlopers is er aparte omkleedgelegenheid. 

Overdragen startnummer

Van 15 t/m 26 mei kun je een startnummer overdragen. Lees hier hoe dat moet.

Overnachten

Maak je er een compleet weekend van? Kijk dan eens op www.regioarnhemnijmegen.nl/hotel voor de mogelijkheden.

Parcours

Meer informatie over de beide parcoursen vind je op de pagina "parcoursen".

Parcoursrecords

De parcoursrecords voor beide afstanden van de Marikenloop zijn:
5 kilometer: 15.43 Susan Kuijken 2013
7,5 kilometer: 28.58 Fleur Baljet 2017
10 kilometer: 36.09 Pauline Claessen 2004*

* in 2004 was de afstand  10,2km, de tussentijd op 10km was 36.09

Parkeren

Park Brakkenstein ligt vlak bij de Radboud Universiteit. Kom je toch met de auto, volg dan zodra je op de campus van de Radboud Universiteit bent de borden `Parkeren deelneemsters Marikenloop’ en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.
Word je gebracht? Bij het Toernooiveld is een Kiss & Ride plek ingericht waar je je kunt laten afzetten. Volg de borden K&R.

Plattegrond

Klik hier voor een plattegrond van het festivalterrein.

Potentiële prijswinnaressen

Loopsters die denken hoog in hun categorie te eindigen (c.q. in de prijzen te lopen) hebben recht op een startpositie vlak achter de geïnviteerde loopsters. Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je aan te tonen na 1  mei 2017 aan de limiettijd (klik hier) voor jouw categorie te hebben voldaan. Je kunt via de normale weg inschrijven (dus via deze website), maar je moet wel een uitslag van een officiële wedstrijd opsturen, via de post of e-mail naar maarten.krol@marikenloop.nl. Meer info vind je automatisch bij de internetinschrijving, wanneer je een tijd opgeeft onder de limiet. De organisatie behoudt zich het recht voor om tijden van "dubieuze" wedstrijden niet te erkennen. Wanneer je ingestuurde uitslag akkoord bevonden wordt, krijg je een positie in het eerste startvak en hoef je geen inschrijfgeld te betalen. Overige bestellingen moeten normaal betaald worden.

Prijsuitreikingen

De eerste drie loopsters van iedere afstand worden gehuldigd op het grote podium op het festivalterrein.

Prijzen

Er zijn alleen geldprijzen voor de loopsters op de 5 kilometer omdat dit de wedstrijdafstand is. Klik hier voor het prijzenschema 2018.

Reglement

Alle deelneemsters verklaren zich akkoord met het reglement.

Startnummer, per post

Het startnummer, eventuele treinkaartjes en T-shirtbonnetjes worden ca. 10 dagen van tevoren opgestuurd. Hierbij zit ook informatie over het reilen en zeilen op de dag zelf. 

Starttijden

De verschillende afstanden kennen niet meer één start, maar meerdere startmomenten. Hieronder zie je vanaf hoe laat de verschillende afstanden starten.

5 kilometer: 12.30 uur: eerste startgroep

7,5 km: 13.15 uur: eerste startgroep

10 km: 14:00 uur: eerste startgroep

Klik hier voor een overzicht van starttijden en warming-up tijden per kleur en afstand.

Tijdregistratie

De tijdregistratie gebeurt door middel van de MYLAPS Bibtag. Een tijdwaarnemingsysteem dat in het startnummer verwerkt wordt.

Tijdslimiet

Voor de Marikenloop geldt een soepele tijdslimiet. Je moet de 5 km kunnen lopen binnen 40 minuten, de 7,5 km binnen 60 minuten en de 10 km binnen 1 uur en 20 minuten.

Toiletten

In het start- en finishgebied staan meerdere mobiele toiletten opgesteld. 

Trein

Een dagretour Nijmegen (vanaf elk station in Nederland) kost €16,00. Dit jaar kun je ervoor kiezen een e-ticket te nemen. Dit kost €15,-.Een treinkaartje bestel je bij je inschrijving. Ook voor meereizende supporters, familie, vrienden en vriendinnen kun je bij je inschrijving een NS kaartje bestellen. Wil je meerdere dagen in Nijmegen blijven, kies dan voor een meerdaags retour. Dit zijn twee dagkaarten.

T-shirt

Je kunt hier klikken voor meer informatie over het Marikenshirt. 

Indien je een T-shirt hebt besteld, zit er aan het startnummer een T-shirtbon. Je kunt je T-shirt op 27 mei afhalen bij de T-shirtstand in de grote tent op het festivalterrein tegen inlevering van de T-shirtbon. Ben je niet in staat het T-shirt af te halen, dan kun je het toch ontvangen. Je kunt het door iemand anders af laten halen, of je kunt de bon naar ons opsturen. Vermeld dan wel je naam en adresgegevens en maak daarnaast €4,00 voor de portokosten over op ons rekeningnummer: NL34INGB0006652541 o.v.v. naam en T-shirt.

Verkoop

Op 27 meikun je voor €25,00 nog een T-shirt kopen bij de T-shirtstand in de grote tent op het festivalterrein. 

Tussentijd

Deelneemsters op de 10 kilometer krijgen ook hun tussentijd (netto) op 5 kilometer door.

Twitter

Natuurlijk kun je ons volgen Twitter. Twitter jij over de Marikenloop? Gebruik dan de hashtag #Marikenloop.

Uitslag

De uitslag staat zondag 27 mei vanaf 18.00 uur op de website.

Warming-up

Voor iedere afstand is er voor elke startgroep een warming-up.

Volg ons op: