Goede doel: Marikenhuis

Dit jaar is het Marikenhuis in Nijmegen het goede doel van de Marikenloop.

Je kunt dit doel steunen door je inschrijfgeld naar boven af te ronden. Dit doe je aan het eind van je inschrijving. Je kunt er ook voor kiezen een donatie te doen via de actiepagina van het Marikenhuis.

Iedereen is welkom in het Marikenhuis

Het Nijmeegse Marikenhuis, inloophuis voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker, is hét goede doel van de Marikenloop 2018.
Mariken van Nimwegen is niet alleen naamgeefster van de Marikenloop, de grootste hardloopwedstrijd voor vrouwen in Nederland, maar ook van een Nijmeegs damesdispuut, een badmintonclub, een winkelstraat, en natuurlijk ook van het Marikenhuis, inloophuis voor iedereen die is geraakt door kanker.
Nijmegen en Mariken zijn al sinds eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden, en nu, in 2018, ook de Marikenloop en het Marikenhuis!

Iedereen kent in zijn naaste omgeving wel iemand die rechtstreeks met kanker te maken heeft, ieder met zijn eigen verhaal of boodschap. Al deze verhalen kunnen voor mensen in Nijmegen en omgeving worden gedeeld in het Marikenhuis. Je kunt er tot rust komen, lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen, gewoon iets aangenaams doen of psychosociale begeleiding krijgen. Dit kan dankzij de hulp en steun van meer dan 70 professioneel opgeleide vrijwilligers. Het Marikenhuis werkt daarbij nauw samen met allerlei regionale organisaties op het gebied van zorg en welzijn, zoals huisartsen, ziekenhuizen (Radboudumc en CWZ), gemeentelijke instellingen, palliatieve instellingen en het Helen Dowling Instituut in Groesbeek/Arnhem.

Wat kun jij doen om het Marikenhuis te steunen?

Maak hier je actiepagina aan
Doneer aan het Marikenhuis

Liever je eigen goede doel?

Je kunt er ook voor kiezen om voor een ander goed doel dan het Marikenhuis te lopen. Hieronder vind je enkele mogelijkheden, maar je kunt ook zelf een doel uitkiezen. Ga daarvoor naar pifworld.com en zoek je favoriete non profit. Klik op de pagina op het knopje actie starten en je kan beginnen. Zit je goede doel er niet bij of hulp nodig? Mail dan naar pifworld.com.

 

Enkele goede doelen die de Stichting Zevenheuvelenloop van harte aanbeveelt, zijn:

Kika

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Loop voor Kika.

Energy4All

Elke week worden er in Nederland 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Slechts 50% van deze kinderen wordt ouder dan 10 jaar, 70% van de kinderen wordt niet volwassen. Kinderen met een energiestofwisselingsziekte hebben een defecte batterij, deze is maximaal halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. Helaas is er op dit moment nog geen behandeling mogelijk of medicijn beschikbaar. Contactgegevens Voor meer informatie over Stichting Energy4All en haar activiteiten kunt u de website www.energy4all.nl bezoeken. Loop voor Energy4All

Birisha - Kenya - Nijmegen

Onderwijs in Birisha, Kenya, wordt bedreigd. De school is een houten verzameling van lokalen. De staat is slecht. Als er op korte termijn geen nieuwe stenen school komt zal het onderwijs in Birisha uitsterven. Draag bij aan de bouw van een nieuwe school voor de kinderen van Birisha! Loop voor Birisha

De liedjesfabriek

De Liedjesfabriek werkt in 7 kinderziekenhuizen en in Villa Pardoes, het vakantiepark voor zieke kinderen. Maar de Liedjesfabriek wil nog veel meer kinderen een muzikale oppepper bezorgen!  En daar hebben ze apparatuur, instrumenten en muzikanten voor nodig. Omdat ziekenhuizen nauwelijks budget hebben voor extra activiteiten, zijn zij afhankelijk van donaties en sponsoring. Help je mee? Je krijgt er een hoop blije, trotse en zingende kinderen voor terug! Loop voor de liedjesfabriek

Volg ons op: