Programma

Hardloopafstanden en starttijden

12.30 uur: eerste start 5 km (volgende startgroep: 12.42)

13.15 uur: start 7,5 km 

14:00 uur: eerste start 10 km (volgende startgroep: 14:11)

15.45 uur: laatste finish

Tien minuten voor de start is er de warming-up voor iedere startgroep.

Muziek

Er zijn dit jaar twee podia waar vanaf 10.00 uur muziek te horen is. Ook zijn er bands die op en rond het festvalterrein de bezoekers trakteren op muziek.  Naast de live optredens is er ook de gelegenheid om te dansen op muziek van de Silent DJ. Je kunt optredens verwachten van "Zing voor je leven", The Velvet StateThe EmbrassiblesTaveneerSaxotones en Dolly I beg your pardon.

Festivalterrein (Muziek - workshops - food 'n drinks - shoppen)

Vanaf 10.00 uur ben je welkom op het festivalterrein. Er is van alles te doen: muziek, workshops, foodtrucks, gezellige terrasjes en shopping. Ook is er vermaak voor kinderen. En breng vooral ook een bezoekje aan het Glazen Marikenhuis, waar je een donatie kunt doen voor het Marikenhuis, hét goede doel van de Marikenloop van dit jaar.

Workshops

Na het succes van vorig jaar, zijn er ook dit jaar workshops waaraan iedereen gratis kan deelnemen. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Dit jaar kun je deelnemen aan: City BootcampHoopdanceJumping FitnessYogaAnimal FlowKettlebellBuitensport FAAMRunning Skills en Kangoojumps.

Shopping

10.00 uur: opening shopping zone en foodzone. De aanwezige shops zijn: Anita NederlandDe GelderlanderHW SportserviceIce PowerIk Loop HardImmaya SportsINTERSPORTASICSIntratuinTrishabandsWinterman SportDagje WellnessThe Brow, het Glazen MarikenhuisBirishaRN7Nationale Nederlanden - Het JuichmomentBar-le-ducKIONde BasteiKapper "zegt u het maar!"

 

Foodtrucks & Bars

Hardlopen maakt hongerig. Daarom zijn er een aantal leuke foodtruckjes op het festivalterrein. Zo is er friet van Fritèz Haute Friture, lekkere koffie van Bitter & Real én van Moving Coffee. Een lekkere pasta kun je kopen bij Pasta Joe en daarnaast zijn er Crêpes van Crêpes Nomades, wraps van Today’s SpecialVan Laar zorgt met zijn fruitkraam niet alleen voor fruit, maar ook voor smoothies en shakes. Ijsjes kun je kopen bij Hendriks IJs. Tenslotte zorgt de Freeze factory voor ijsjes en frozen yoghurt. 

Daarnaast zijn er ook nog drie barren waar je je dorst kunt lessen.

Muziek

De Saxotones, Taveneer en The Velvet State treden zondag 27 mei op op het festivalterrein van de Marikenloop in Park Brakkenstein. In het park staan twee podia met live muziek waar vijf verschillende acts optreden. De Naakte Waarheid en Dolly, I Beg Your Pardon maken naast de podia ook nog muziek. Een silent DJ zorgt de hele dag voor een spectaculaire dansgelegenheid. Aan het parcours zijn bovendien ook diverse sambabands en dweilorkesten te vinden.

Saxotones

Hoofdact Saxotones Groove Mission treedt drie keer op bij de Marikenloop. Saxotones is de ultieme live band met eigen sound: lekker om naar te kijken en onvermijdelijk om op te dansen en swingen. Deelneemsters kunnen zo hun prestatie bij de hardloopwedstrijd vieren op de blues en jazz muziek van de Saxotones. Tot 17.00 uur zorgen een saxofoon, orgel, gitaar, bas en drums voor een energieke en opzwepende show op het festival.

Programma

Naast de Saxotones, staan Taveneer, The Embrassibles en The Velvet State op het podium. Koor ‘Zing voor je leven’ trapt het muziekprogramma af. Dit koor bestaat uit zangers en zangeressen die te maken hebben of hebben gehad met kanker en nu samen zingen waarbij plezier centraal staat. Buiten het podium treden Dolly I Beg Your Pardon en De Naakte Waarheid op. Het tegendraadse kunstcollectief De Naakte Waarheid werd recent tweede bij de muziekwedstrijd Roos van Nijmegen. Indie-rock band Taveneer bracht onlangs tijdens Oranjepop hun nieuwe single Anamnesis uit.

Silent DJ

RN7 verzorgt een live uitzending voor tv en radio vanuit het Glazen Marikenhuis. Daarnaast kunnen deelneemsters en toeschouwers ongestoord losgaan op knallende muziek bij de silent DJ. Ook op het parcours wordt het swingen geblazen met sambamuziek van de Outra Vez!, de Bommelero’s en LOSBandig. Dweilorkest Noot Zat blaast een vrolijke noot richting de deelneemsters en DJ Flyon zal de loopsters de laatste paar honderd meter richting de finish helpen.

 

Volg ons op: