Schrijf je nu in

Women Only

De Marikenloop is al sinds 2003 een hardloopwedstrijd alleen voor vrouwen, met vooraf en achteraf een festival in het park waarbij een drankje en een hapje niet mag ontbreken. 

Zoals de afgelopen jaren ligt het kloppend hart ook dit jaar in Park Brakkenstein. Kies uit drie afstanden: 5 km, 7,5 km of ga voor de 10! De start ligt in park Brakkenstein, waar ook de warming-up plaatsvindt. Na de finish lekker napraten, eten en drinken bij een van de leuke foodtrucks. Natuurlijk is er muziek zodat je sportieve dagje helemaal compleet is.

Lekker lopen door bos en park

In park Brakkenstein is de start van de Marikenloop. Voordat het startschot valt, is er de inmiddels befaamde warming-up. Vanuit het park voert het parcours door de wijk Brakkenstein en het bos Heumensoord. In het park is ook de finish.

Nagenieten met een drankje en hapje

Na het hardlopen wil je natuurlijk lekker nagenieten, samen met je vriendin, zus, moeder, loopmaatje of je supporters. Dat kan! In het park vind je bars en foodtrucks met voor elk wat wils.

Praktische informatie

Tot wanneer kan ik inschrijven?

De inschrijving sluit op woensdag 6 mei om 23.59 uur. Als je je uiterlijk 19 april inschrijft, wordt je deelnemerspakket met de eerste verzending meegestuurd.

Welke afstanden zijn er bij de Marikenloop?

Bij de Marikenloop kun je kiezen uit 5km, 7,5km en 10km.

Wat is het inschrijfgeld voor de Marikenloop?

Kosten voor deelname zijn: €17,50. Dit is inclusief een medaille, tijdwaarneming, omkleedgelegenheid, verzorging onderweg en aan de finish en persoonlijke actiefoto.

Is er een goed doel bij de Marikenloop?

Het goede doel van de Marikenloop is Hart voor Vrouwen. Meer weten? Klik hier.

Hoe laat start de Marikenloop?

13.00 uur: 10 km
14.15 uur: 5 km
14.45 uur: 7,5 km

Hoe ziet het parcours eruit?

Op de parcourspagina kun je de parcoursen van de Marikentrail en de Marikenloop bekijken.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Klik hier
Marikenloop

Parcours

De parcoursen van de Marikenloop gaan vanuit Park Brakkenstein door de wijk Brakkenstein naar bosgebied Heumensoord. Via de Driehuizerweg kom je weer terug in Park Brakkenstein waar je een groots onthaal wacht onder de finishboog. Klik hier voor de parcourskaart.

Wil je de parcoursen bekijken op afstandmeten.nl?

Alle parcoursen

Inschrijven

Je kunt je tot en met 8 mei inschrijven voor de Marikenloop. Deelname kost €17,50 voor de 5, 7,5 of 10 km. Let op: iedereen die jonger is dan 18 jaar mag meedoen aan de 5 km voor de speciale prijs van €8,00.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

  • een startnummer met je eigen naam
  • een medaille
  • actiefoto’s die je gratis kunt downloaden
  • omkleedgelegenheid in park Brakkenstein
  • water onderweg en aan de finish

PROGRAMMA:

13.00 uur: 10 km

14.15 uur: 5 km

14.45 uur: 7,5 km

MARIKEN_ZON_ZBM-75.jpg