Ruth van der Meijden wint feestelijke Marikenloop

Nijmegen – De feestelijke 15e editie van de Marikenloop is in 16.14 min gewonnen door Ruth van der Meijden. Met deze vierde zege is zij recordhoudster van het meeste aantal overwinningen bij de Nijmeegse vrouwenloop. Irene van Lieshout werd tweede in 16.25 min en Kim Dillen derde in 16.32 min. Op de nieuwe 7,5 km was Fleur Baljet het snelste in 28.58 min en de Nijmeegse Christine Venhuizen won met grote voorsprong de 10 kilometer in 38.25 min. Het team van de Politie won de bedrijvenloop. De duizenden deelneemsters en toeschouwers genoten van de nieuwe opzet van de Marikenloop in Park Brakkenstein met veel shops, foodtrucks, muziek van de Crazy Pianos en diverse sportieve workshops. De nieuwe Marikenloop is het eerste hardloopfestival voor vrouwen in Nederland.

Record

De Groesbeekse Van der Meijden won na een strijd met Irene van Lieshout en Kim Dillen voor de vierde keer de 5 kilometer bij de Marikenloop. Hiermee is zij nu alleen recordhoudster van het meeste aantal overwinningen. Miranda Boonstra heeft drie overwinningen op haar naam staan. Van Lieshout en Dillen leverden Van der Meijden nog enige tijd weerstand, maar halverwege de wedstrijd sloeg de Groesbeekse een gat. Hierdoor kwam zij met een comfortabele voorsprong over de finish in het prachtige decor van Park Brakkenstein. Na Van Lieshout en Dillen eindigde Fanos Tekle als vierde in 17.01 min. Team Zevenheuvelen-atlete Julia van Velthoven maakte een verdienstelijke rentree na blessureleed en werd vijfde in 17.08 min.

Festival

Het nieuwe festivalterrein in Park Brakkenstein met veel shops, muziek, foodtrucks en workshops werd druk bezocht door deelneemsters en toeschouwers. Op het sportieve festival was veel animo voor het uitproberen van nieuwe sporten als boksen, essentrics en jumping fitness. Na hun race vierden deelneemsters hun prestatie bij de show van de Crazy Pianos. Onderweg werden de loopsters aangemoedigd door veel muziek van onder andere Outra Vez! en DJ KES. Ook een kudde schapen en een groep mannelijke modellen van Optimel stonden aan de route om de loopsters richting de finish te helpen. 

 

 

Volg ons op:

Facebook

Twitter

Instagram