Doe mee en steun KiKa!

Op zondag 21 mei a.s. sta jij in Nijmegen aan de start van de 15e editie van de Marikenloop! Met deze sportieve prestatie kan jij er voor kiezen om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kinderkanker.

Bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75% geneest, maar door een behandeling kunnen zowel tijdens als daarna vervelende bijwerkingen ontstaan. De huidige chemo’s zijn dusdanig dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde bijwerkingen kunnen krijgen.

Naar 95% genezing

KiKa heeft als doel om de genezingskans naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk en dus ook veel geld. Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker.
KiKa werft fondsen voor deze speciale onderzoeken, waarmee kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen. En hierbij kunnen we jou steun dan ook heel goed gebruiken!

Kom in actie voor KiKa
Volg ons op:

Facebook

Twitter

Instagram